Genel

Giderler neden koku yapar?

Yaşamsal faaliyetlerimizi sürekli şekilde ve gün geçtikçe daha da artan bir yoğunlukla devam ettiren biz insanların hepsinin evinde, iş yerinde ve herhangi bir yapının bulunduğu her yerde kullanılan giderleri hepimiz biliriz. Kimisi pis su atığı için kullanılırken, kimisi tuvalet gideri kimisi ise tahliye gideri olarak çalışır. Bu giderlerin en büyük sorunu ise beklenmedik zamanlarda kötü kokuların kaynağı olmasıdır. Peki neden bu kokular oluşur ve bu kokuları nasıl engelleyebiliriz.

Giderlerin koku yapmasının temel nedeni; giderlerde biriken katı atıkların tıkanıklıklara yol açmasıdır. Evlerimizde kullandığımız banyolarımızda zamanla biriken kıl topakları giderlerde bir araya gelerek giderleri tıkayan bir nedendir. Giderlere düşen küçük bozuk paralar, gidere kaçan bezler ve bunun benzeri bir çok senaryo mevcuttur. Bu durumu hepimiz kabul etsek de, gündelik yaşamımızda tempomuzun bu tip detaylara konsantre olmamıza izin vermeyeceği de bir gerçektir. Peki nasıl önlem alabiliriz bu durumlara karşı.

İlk olarak alabileceğiniz en önemli önlem, katı atıkların bulunduğu zeminlere su dökmeden önce zemini süpürmenizdir. Zeminde bulunan ve göze görünmeyen o küçük atıkların bir araya gelerek oluşturacağı kütleler tıkanıklığın en önemli nedenlerinden biridir. İkinci olarak giderler tıkanmadan yapılan düzenli müdahalelerdir. Bu müdahaleler de periyodik olarak gider açıcı ürünleri kullanılarak giderlerin temizlenmesi gerekmektedir. Bu işlem sayesinde oluşmuş ama gideri tıkayabilecek seviyede olmayan bütün birikintiler kimyasal madde sayesinde sistemden dışarı atılır. Bu da ileride oluşabilecek tıkanma durumlarına karşı size avantaj sağlayacaktır.

Giderlerinizde kullanacağınız gider kapakları yada diğer adı ile gider süzgeçlerini kaliteli ve mümkünse yeni teknoloji gider kapaklarından seçiniz. Özel haznesi ile gider kokularını hapseden yeni nesil kapaklar artık yapı marketlerde ve internette ulaşılabilecek şekilde bulunmaktadır.

Sonuç olarak gider kokularını önlemek için yapabileceğiniz şey önlem almaktır. Yukarıda bu konuda yapılabilecek en basit iki önlemi sizinle paylaşmaya çalıştık. Dileriz bu sorunlar ile asla karşılaşmazsınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu